Met een beroepsassessment krijgt u inzicht in de competenties en het ontwikkelpotentieel van de (uitgevallen) werknemer. De competenties geven aan waar iemand goed in is. De beroepsassessment bestaan uit een of meer van de volgende onderdelen: vaardigheden, kennis, drijfveren, persoonlijkheid en capaciteiten.
Mocht een werknemer nog niet op het gewenste niveau zitten voor een functie, kan er op basis van het ontwikkelpotentieel beoordeeld worden of iemand kan doorgroeien naar het gewenste niveau.

De functieanalyse en benodigde competenties

Allereerst stelt een van onze arbeidsdeskundige met u een nauwkeurige functieanalyse en overzicht van relevante competenties op welke noodzakelijk zijn voor de te beoordelen functies. De arbeidsdeskundige kan eventueel behoefte hebben aan een gesprek met een werknemer die reeds werkzaam is in een van de functies om zich een beter beeld te kunnen vormen.

Vervolgens zal er een assessment plaatsvinden. Het assessment met werknemer bestaat uit een tweetal gesprekken. Tijdens het eerste gesprek worden er een competentietest en een persoonlijkheidstest afgenomen. Het tweede gesprek vindt binnen 5 werkdagen na de afname van de tests plaats. Hierin worden de uitkomsten op de tests met de werknemer besproken.
Middels een uitgebreid rapport met daarin een omschrijving van de beoordeelde functies, afgezet tegen een samenvatting van de uitkomst op de tests krijgt u advies over de slagingskans van de werknemer per functie. 

Contact en kosten

Thuis in Verzuim zal gedurende de assessment samen met de werknemer de mogelijkheden in kaart brengen en een duidelijke rapportage met conclusie aanleveren.

Het tarief voor een beroepsassessment bedraagt €650,-.

Heeft u behoefte aan een vrijblijvend gesprek neem dan contact met ons op.

Contact

Admiraal Helfrichweg 2P
2901 AB Capelle aan den IJssel

T: 010 - 313 39 84
F: 010 - 450 29 31
E: