Door middel van een arbeidsdeskundig onderzoek wordt in kaart gebracht wat de mogelijkheden van een arbeidsongeschikte werknemer op de arbeidsmarkt zijn. De arbeidsdeskundige zal tijdens het arbeidsdeskundig onderzoek beoordelen wat de mogelijkheden binnen het 1e en 2e spoor zijn. Binnen het 1e spoor zal gekeken worden of de werknemer kan terugkeren binnen de huidige organisatie. Binnen het 2e spoor wordt gekeken naar de mogelijkheden op de arbeidsmarkt bij een nieuwe werkgever. 

Het arbeidsdeskundig onderzoek

Gedurende het arbeidsdeskundig onderzoek zal de arbeidsdeskundige verschillende zaken onderzoeken. Aan de hand van de belastbaarheid van de werknemer zal minimaal worden nagegaan of:

  • De werknemer het eigen werk bij de werkgever nog kan uitvoeren.
  • Het eigen werk bij de werkgever op enige wijze nog passend en duurzaam te maken is.
  • Er mogelijkheden zijn tot andere passende en duurzame arbeid bij de eigen werkgever.
  • Welke mogelijkheden tot passende en duurzame arbeid er elders zijn.

De arbeidsdeskundige zal aan de hand van een gesprek met de werkgever en werknemer bovenstaande vragen beantwoorden en een advies geven. In dit advies worden de mogelijkheden binnen het 1e en 2e spoor benoemd.

1e spoor

De arbeidsdeskundige zal eerst beoordelen of een werknemer terug kan keren binnen de organisatie. Hierbij zal aan de hand van de belastbaarheid worden gekeken naar de mogelijkheden om terug te keren in de eigen functie (eventueel met aanpassingen) en of er eventueel mogelijkheden zijn in een nieuwe functie bij de werkgever. Indien er geen duurzame mogelijkheden binnen het 1e spoor zijn, kan er worden geadviseerd om het 2e spoor te starten.

2e spoor

Naast het 1e spoor kan er geadviseerd worden om het 2e spoor op te starten. Binnen het 2e spoor zullen de mogelijkheden bij een nieuwe werkgever worden onderzocht. Hierbij dient rekening te worden gehouden met de belastbaarheid van werknemer. In het kader van de re-integratie binnen het 2e spoor werkt Thuis in Verzuim samen met Trans Lion. Voor meer informatie kunt u hier klikken.

Vrijblijvend gesprek of offerte opvragen

Via het contactformulier kunt u eenvoudig een vrijblijvend gesprek en offerte opvragen.  
Onze gecertificeerde arbeidsdeskundigen werken landelijk en kunnen doorgaans binnen 5 werkdagen een afspraak inplannen en rapportage opstellen. 

Contact

Admiraal Helfrichweg 2P
2901 AB Capelle aan den IJssel

T: 010 - 313 39 84
F: 010 - 450 29 31
E: